Behandelresultaten

Patiënt A

Bij de onderstaande patiënt zijn er twee volwassen kiezen niet aangelegd in de onderkaak. Dit betekend dat de melkkiezen niet wisselen en deze een slechte prognose hebben.

Op jonge leeftijd is een oplossing met implantaten niet voor de hand liggend in verband met de te verwachten gelaatsgroei. Er was ruimtetekort voor de tanden en kiezen in de bovenkaak. De oplossing bestond uit het verwijderen van twee melkkiezen en het plaatsen van twee kiezen vanuit de bovenkaak naar de onderkaak. Met orthodontie (beugel) worden de bogen mooi gesloten. Autotransplantatie is een prima oplossing waar inmiddels veel wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan.


Patiënt B

Op acht jarige leeftijd viel patiënt op haar voortanden, waardoor meerdere tanden flinke schade hebben opgelopen. Na enkele jaren bleek dat er toch aanhoudende ontstekingsproblemen persisteerden, ondanks uitgevoerde wortelkanaalbehandelingen. De tanden waren helaas niet meer te redden en moesten worden verwijderd.

Op deze jonge leeftijd is oplossing met implantaten niet voor de hand liggend in verband met te verwachten gelaatsgroei. De oplossing was tweeledig. Enerzijds het verwijderen van een gezond kies vanuit de onderkaak naar positie van een voortand (autotransplantatie), en anderszijds het opschuiven van de overblijvende tanden en kiezen met orthodontie(beugel) naar voren toe om de ruimtes te sluiten. De kies en de opgeschoven tanden weren middels composiet (tandkleurige kunststof lagen) omgevormd tot volwaardige tanden. Patiënt kan nog jaren vooruit. Implantaten in de toekomst zouden altijd nog overwogen kunnen worden wanneer nodig.

Patiënt C

Voor
Na
<span>%d</span> bloggers liken dit: